04-09-2020 / nieuws /
Een samenwerking met RET

De slimme instaphulp

Media

Conclusion ForeyeT ontwikkelt de slimme instaphulp: een innovatieve techniek die reizigers helpt sneller, efficiënter en veiliger in te stappen. In opdracht van RET installeert Conclusion ForeyeT de instaphulp op metrostation Beurs. Dit metrostation is een van de drukstbezochte stations van Rotterdam met bijna 130.000 dagelijkse reizigers.

 

De innovatie is bedacht, ontworpen en ontwikkeld door experts bij Conclusion ForeyeT. De kleuren van de LED-balk geven aan waar de deuren van het voertuig zich gaan bevinden. Een blauwe balk toont aan waar de deuren gaan komen. Als de LED-lichten een rode kleur weergeven, houdt dit in dat de reiziger niet meer kan instappen. Op deze manier weet de reiziger voordat het voertuig bij het perron is waar hij moet wachten om in te stappen. Dit maakt het instapproces sneller en efficiënter. Met de huidige corona crisis helpt de slimme instaphulp ook om veiliger te reizen. 

 

De slimme instaphulp is op het uiteinde van een perron geïnstalleerd. Na de testfase zal de data geanalyseerd worden en het gehele perron van de LED-balken worden voorzien. Na dit project zullen mogelijk meerdere (metro)stations volgen.

 

 

Martijn Danse
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Martijn Danse 0031 638145274