Videowall GVB

Amsterdam bruist. Iedere dag reizen zo´n 800.000 mensen met het openbaar vervoer door de stad. Met een uitgebreid netwerk van tram-, bus- en metrolijnen en veerverbindingen over het IJ zorgt GVB dat alle reizigers veilig, snel en comfortabel op hun plaats van bestemming komen.

Het openbaarvervoerbedrijf staat midden in de Amsterdamse samenleving, met al haar dynamiek en ontwikkelingen. GVB verbindt heel Amsterdam met heel Amsterdam.

Het Communicatie Centrum Vervoer is de spin in het GVB-web. Vanuit deze centrale afdeling wordt het openbaar vervoer geregisseerd. Dat betekent in de praktijk de zorg voor goed verloop van de dienstregeling en een snelle en zorgvuldige afhandeling van incidenten, storingen en calamiteiten.

De in het Communicatie Centrum Vervoer werkende Operator (schakelwacht) is bedieningsdeskundige en draag je zorg voor het op afstand bedienen van de hoogspannings- en tractie installaties van de Metro.

Om een goed overzicht te hebben over 80 kilometer spoor dat is voorzien van een complex aan technische installaties, maakte het GVB jarenlang gebruik van verouderde projectieschermen.

Om hier een stap naar de toekomst te maken, heeft ForeyeT in opdracht van het GVB de oude schermen vervangen voor een VideoWall.

De nieuwe VideoWall is "state of the art" en bestaat uit 4 schermen van ieder 55 inch op een zeer solide verrijdbare constructie.