De Intelligent Platform Clock (IPC): slimme aftelklok voor elk perron

 

 De Intelligent Platform Clock (IPC) is een slimme perronklok. Naast de tijd, geeft hij met lichtblokjes in één oogopslag weer hoelang het nog duurt voor de volgende trein vertrekt. Dat is handig, want zo ziet de reiziger direct hoeveel tijd hij nog heeft; of hij nog tijd heeft om een kopje koffie te halen bijvoorbeeld.

 

INTUÏTIEF DUIDELIJK

Deze ForeyeT-innovatie is even simpel als briljant. Groene blokjes naast de minuten op de analoge perronklok geven aan over hoeveel minuten de volgende trein vertrekt. Heeft de trein vertraging? Dan geven rode blokjes aan hoeveel minuten later de trein aankomt. Dat snapt iedere reiziger, ongeacht de taal die hij spreekt.

 

BASIS-REISINFORMATIE

Deze aftelklok is een goede oplossing voor perrons zonder reisinformatiebord. Je kunt de klok zien als de light-versie van reisinformatiedisplays. Handig op Nederlandse treinstations, maar net zo goed op een bushalte middenin een Fins weiland. De klokken die nu op de perrons hangen, kunnen we met een simpele aanpassing ‘slim’ maken. De energiezuinige ledlampjes en de connectiviteitsmodule zijn eenvoudig installeerbaar. Alle features en specificaties van de IPC kunt u nalezen in onderstaand product sheet over de Intelligent Platform Clock .

PRAKTISCHE OPLOSSING

De IPC is een typisch voorbeeld van een innovatie, ontstaan uit een eigen informatiebehoefte. Ontwerper Wouter Klijnsmit: ‘Ik reis dagelijks met de trein. Als ik op het perron aankom, moet ik in mijn hoofd een aantal stapjes nemen om te kunnen concluderen hoelang het nog duurt voordat de trein vertrekt. Daardoor dacht ik: zou het niet handig zijn als je dat in één oogopslag kunt zien?’

 

Kom het met eigen ogen zien

Wilt u met eigen ogen zien hoe de IPC de reiziger sneller informeert? Kom langs in ons democenter hier in Capelle aan den IJssel.

 

Maak nu een afspraak
Bel Martijn Danse
0031 638145274